Ik Student
Universiteit Amsterdam

Het onderzoek van bureau Studentenartsen van de UvA/HvA heeft naast
www.ik-student.nl een aantal websites opgeleverd in het kader van preventieve gezondheidszorg voor studenten en daarnaast een aantal (wetenschappelijke) publicaties .Websites preventieve gezondheidszorg studenten

  • Hoe gezond ben jij?
    De studieperiode is een tijd die qua stress en/of leefwijze effect kan hebben op hoe gezond een student zich voelt. Studentengezondheidstest is een initiatief van BSA voor studenten om in een vroeg stadium gezondheidsklachten te herkennen door het geven van persoonlijke feedback, informatie, nuttige links en tips ter verbetering. Ga naar: www.studentengezondheidstest.nl en kijk hoe je scoort op gezondheid en leefwijze t.o.v. je studiegenoten.

  • Waar kan je terecht met gezondheidsklachten en vragen?
    Op www.gezond-studeren.nl vind je alle voor studenten relevante voorzieningen en informatie op het gebied van gezondheid en studeren bij elkaar. Dit betreft zowel medische informatie, als tips om studieproblemen aan te pakken. De website maakt gebruik van informatie, nuttige links, tips en online tests.

  • www.studentenartsen.nlPublicaties

De laatste decennia is er over verschillende onderzoeken gepubliceerd. Hieronder vind je een selectie van de publicaties die zijn verschenen.